In de media

Eetbaar Heemskerk is ondertussen meerdere malen in de media geweest.

Zie hier een verzameling aan nieuws items.


2013

4 november - Artikel over het Oogstfeest

De volkstuin van Eetbaar Heemskerk bestaat drie maanden. De aardappelen die tijdens de opening van de tuin in het bijzijn van wethouder Cees Beentjes zijn gepoot, konden dit weekend de grond uit. Zondag werd hier een maaltijd van gekookt in het Spectrum.

lees meer op Dichtbij.nl


28 oktober - "Vorkje prikken met Eetbaar Heemskerk"

De volkstuin van Eetbaar Heemskerk, op de plek waar vroeger het gemeentehuis stond, bestaat drie maanden. Er is gedurende deze maanden al ruim geoogst, en nu is het tijd voor een feestje: de aardappelen die tijdens de opening van de tuin in het bijzijn van wethouder Cees Beentjes zijn gepoot kunnen de grond uit. Daar wordt zondag 3 november een lekkere maaltijd van gekookt.


lees meer op Dichtbij.nl


23 oktober - "Oogstfeest Eetbaar Heemskerk"

De volkstuin van Eetbaar Heemskerk, op de plek waar vroeger het gemeentehuis stond, bestaat drie maanden. Er is gedurende deze maanden al ruim geoogst, en nu is het tijd voor een feestje: de aardappelen die tijdens de opening van de tuin in het bijzijn van wethouder Cees Beentjes zijn gepoot kunnen de grond uit. Daar wordt een lekkere maaltijd van gekookt. Omdat het een gezamenlijke volkstuin is nodigen Stichting Eetbaar Heemskerk en woonzorgcetnrum Sint Agnes van ViVa! Zorggroep alle Heemskerkers uit om mee te eten.

lees meer op
vivazorggroep.nl


1 augustus - Mendhi op de radio


bron: Radio Noord-Holland


26 juli - Sipke op de radio


bron: Radio Noord-Holland

23 juli - "Openbare moestuin in centrum Heemskerk"

Heemskerk heeft sinds deze week een openbare moestuin op de plek van het oude gemeentehuis aan de Bachstraat. Hier kunnen inwoners groente, fruit en kruiden telen.

bron: NieuweOogst.nu

21 juli - Rapportage Officiële opening

bron: heemskerk.it


19 juli - Wethouder Beentjes opent moestuin oude raadhuis

Op zondag 21 juli 2013 opent wethouder Cees Beentjes om 11.00 de gemeenschappelijke moestuin op de locatie van het oude raadhuis aan de Bachstraat. De gemeenschapstuin is een initiatief van Eetbaar Heemskerk, een groep enthousiaste inwoners met een hart voor tuinieren. De gedachte van Eetbaar Heemskerk: de moestuin is voor alle Heemskerkers, die zin hebben om zo nu en dan een schop in de grond te steken én die daar de vruchten van willen plukken.

lees meer op Gemeente Heemskerk


10 juli - "Heel Heemskerk groen en eetbaar maken"


bron: De Kennemer (10 juli 2013)

2 juli - "Eetbaar Heemskerk: goed idee" op vtvdekuil.nl

Een leuk idee wordt werkelijkheid: het braakliggende stuk grond aan de Bachstraat in Heemskerk (locatie voormalige raadhuis) wordt een tijdelijke moestuin.

lees meer op vtvdekuil.nl


1 juli - "Opening tijdelijke moestuin Heemskerk over drie weken" op noordhollandsdagblad.nl

De openbare moestuin aan de Bachstraat in Heemskerk gaat zondag 21 juli open. De plek waar ooit het gemeentehuis stond, verandert in een tuin waar Heemskerkers groente, fruit en kruiden kunnen telen.

lees meer op Noordhollands Dagblad

Agenda